Hoe het allemaal begon

Al vanaf mijn zesde ben ik geobsedeerd door licht en geluid. Het begon allemaal met een leuke spiegelbal met een spotlight en een paar knipperende looplampjes op de vensterbank van mijn slaapkamer. Uren was ik daar aan het prutsen om er een kleine show te maken, die mijn kamer er gezellig uit liet zien. Goedkope luidsprekers op mijn kamer en een grote versterkertoren in de kledingkast… het feest was bijna compleet! Vanaf dit moment klonk er dan ook geregeld een dreunende bas door ons huis heen waar mijn ouders vaak niet zo heel erg blij mee waren…

Dan ben je weer jarig en heb je wat geld gekregen. Hoezo geld in de spaarpot? Discolampen kopen! en de eerste rookmachine werd al snel besteld. Na al meters kerstlampjes van de zolder gejat te hebben, begint mijn kamer steeds meer op een discotheek te lijken. Hoe ouder je wordt, hoe meer je koopt en weer verkoopt. Spelenderwijs ga je steeds meer zoeken naar een leuke set. Met vier Par 56’s (grote gekleurde lampen) en een Showtec dimmerpack aan de gordijnrail, begon mijn kamer al snel te klein te worden. Wat er toen gebeurde was super en heb ik vele dagen plezier van gehad!

Mijn vader timmerde een deel van onze grote schuur af, en je raadt het al: Ik mocht dat mooie deel van ongeveer 5×5 meter hebben. De ‘Discoschuur’ was geboren. Ik was toen ongeveer 12 jaar oud. Helemaal vol rommel was de schuur… Bloempotten, spinnenwebben, cirkelzagen en je verzint het maar, alles lag er. Ik ben niet zo van het opruimen, ik deed de beide deuren van mijn schuur open, pakte de bladblazer en blies al de rommel naar buiten. Na een tijdje ploeteren was de schuur leeg, en heb ik zelf de bar in elkaar geschroefd met een mooi houten frame, verankerd in de muren en de betonnen vloer. Langzaam kreeg het hok vorm. Een paar jaar later werden er weer een mooie achterwand een spiegelmuur aan de schuur toegevoegd; je blijft toch bezig! Ik zat vaak met vrienden in mijn discoschuur om er een gezellige avond van te maken, of ik zit er in m’n eentje om weer een goede playlist samen te stellen voor de volgende DJ klus!

Elk keer koop je weer een of ander lampje of boxje erbij, maar dan: 4x Led Par 56, een mooie Dap geluidsset en een groot mengpaneel. Ik kan er niet meer onder uit: Ik ga DJ’en! En nu elf jaar na het begin van mijn hobby draai ik zo nu en dan op GROTE feestjes, kleine feestjes, bedrijfsfeestjes en gezellige dorpsfeesten. Ik heb mijn set nu eindelijk goed voor elkaar, en geniet elke dag nog van mijn grote hobby.

Want wat is er nou mooier dan…
-De hele avond alleen maar met je grootste hobby bezig te zijn,
-Je allemaal nieuwe mensen leert kennen,
-Het iedere avond tijdens het ‘werken’ feest is,
-Je steeds die verbaasde gezichten van mensen ziet als nou nét weer dat ene bekende, maar nooit meer gedraaide nummer weer klinkt?

Of u nu van 70′s, 80′s of 90′s muziek houdt, van disco, classic rock, Nederlandstalig, of van de allernieuwste top40;

DJ-Niels draait ze allemaal en zorgt voor een feest van herkenning!

DJ-Niels is ook op andere Social Media te vinden!

Facebook Instagram WhatsApp E-mail